Home > Cow Horse

Cow Horse

De DTA gaat proberen om Cow Horse met de  teampenning wedstrijden  te combineren.

Het idee is om er twee klassen van te maken, gevorderden en beginners.
De gevorden moeten op paarden van 6 jaar en ouder op één hand rijden, de beginners mogen op ieder paard op twee handen rijden mits een Snaffle bit wordt gebruikt.

Iedere wedstrijd wordt Working Cowhorse uitgeschreven en sinds 2017 kunt u ook een Highpoint Buckle winnen!

Om de koeien te beschermen hebben we de regels wat aangepast :
BOXEN :
-Om in de goede positie te zijn bij boxen , moet je paralel aan de koe zijn met de neus van je paard tussen het hoofd en de schouder van de koe.
- minstens  2 x naar beiden zijde boxen.
- Als u bij het boxen meer dan een paard lengte achter de koe bent waardoor u de koe verliest zal dit resulteren in een 0 score.

FENCEN :
- Als de koe  2 keer van  zijde wisseld zal dit resulteren in een 0 score.

- wanneer de koe springt, wordt door de Judge bepaald of er een nieuwe koe zal komen of dat er teveel druk gegeven is waardoor u een 0 score krijgt.

Dutch Teampenning Association
Contact Sitemap Home